Persian Language جستجو RSS Sitemap Contact Home
راه در جهان یکی است و آن راه راستی است / امروز : ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ / خرید و فروش ویلا شمال
Jahan Real Estate
نمایش خبر

اخبارسایت

قوهای مهاجر در سرخرود

گروه جهان املاک 17 تیر 1397 تعداد بازدید : 36 بار قوهای مهاجر در سرخرود

گردشگری سرخرود

سرخرود از شهرهای نوار ساحلی استان مازندران می باشد که در شرق به شهر فریدونکنار و در غرب به شهر محمود آباد مرتبط می باشد . فاصله خیابان اصلی شهر فقط چند صد متری با دریا فاصله دارد لذا یک شهر کوچک زیبای ساحلی توریستی است با شهر سازی جدید که به دلیل دسترسی آسان به دریا و ساحل و همچنین آب و هوای خوب بافت این شهر به شهری ویلایی نشین با ویلا های ساحلی و آپارتمان های ساحلی با دید به دریا که در نوار ساحلی سرخرود به کوچه هایی ویلایی و یا به صورت شهرک هایی ساحلی در سرخرود تبدیل شده است.

این شهر ساحلی توریستی سرخرود در فصل زمستان میزبان گروه های زیادی از قوهای مهاجر سیبری “قوهای فریادکش ” یا آواز خوان ” می باشد .امسال یازدهمین سالی است که این پرندگان به این منطقه مهاجرت می کنند که تعدادشان امسال بیشتر بوده و محیط زیست حدود 9000 قطعه برآورد کرده است.
این پرندگان همه ساله در بخش مشخصی از منطقه سرخرود در شالیزارهای پر از آب اتراق و زمستان گذرانی می کنند .که تعداد آنها بالغ بر چندین هزار می باشد که سازمان محترم محیط زیست با دایر کردن پست و استقرار مامور از آنها حفاظت می کند.

با توجه به انبوه زیاد پرندگان ، ماموران با کمک مردم و بازدید کنندکان تغذیه آنها را به عهده دارند.

روزانه افراد زیادی دانه های ذرت بدست برای دیدن این پرندگان زیبا و تغذیه آنها به محل استقرارشان میروند.

همانطوری که از تابلوی راهنما مشخص است با فاصله 500 متری از مرکز شهر مستقر می باشند و در آسمان شهر دسته ای از پرندگان در حال پرواز را می بینید.

به واسطه سرما و برف و یخ در سیبری روسیه در فصل زمستان و عدم مواد غذایی کافی ،این پرندگان مسیر مهاجرت به سمت مناطق گرمسیری را انتخاب می کنند.

قوهای فریادکش ،گونه ای از قو می باشد که در نیمکره شمالی زندگی می کند.این پرنده شباهت زیادی به قوهای گنگ و کوچک دارد .جثه این قو از قوهای کوچک بزرکتر است و نوکش بیشتر زرد است تا سیاه در صورتی که در قوهای کوچک برعکس می باشد.

این پرندگان در منطق نزدیک به قطب شمال در سه قاره آسیا ،اروپا و آمریکای شمالی زندگی و تخم گذاری می کنند.

قوی فریادکش در ظاهر همانند قوی کوچک است، ولی دارای جثه‌ای بزرگترمی باشد. طول بدن این قو میان ۱۴۰ تا ۱۶۵ سانتی‌متر است و طول بال‌های باز شده آن به ۲۰۵ تا ۲۷۵ سانتی‌متر می‌رسد. وزن این پرنده در حالت کلی از ۷٫۴ کیلوگرم تا ۱۴ کیلوگرم تغییر می‌کند؛ این میزان به صورت میانگین در نرها ۹٫۸ تا ۱۱٫۴ است و برای ماده‌ها ۸٫۲ تا ۹٫۲ کیلوگرم. این پرنده یکی از سنگین‌وزن‌ترین پرندگان پروازی به شمار می‌رود.

نوک این پرنده به شکل زاویه مثلثاتی است و بخش زرد رنگ آن نمودارتر از بخش سیاه اش می باشد. چنین ویژگی‌ای می‌تواند معیاری برای تشخیص این قو از قوی کوچک باشد چرا که قوهای کوچک دارای بخش سیاه‌رنگ بزرگتری در منقارشان هستند تا بخش زرد رنگ.

قوهای فریادکش فضای زیادی برای زندگی می‌طلبند؛ به ویژه هنگامی که در حال رشد هستند چرا که در این هنگام پاها توانایی نگه داشتن وزن بدنشان برای مدت زمان طولانی را ندارند. این قو بیشتر وقت خود را به شنا کردن می‌پردازد و از علف‌های زیر آب تغذیه می‌کند.

قوی فریادکش در مناطق شمالی قاره‌های اروپا و آسیا (در روسیه) زندگی و تخم‌گذاری می‌کند.

آرشیو خبرها